Gemeente Overijse

Nieuws

 • Infosessies voor ouders die een kindje verwachten

  09/07
  Infosessies voor ouders die een kindje verwachten
  Verwachten jullie een kindje ? Om je hier optimaal op voor te bereiden geven de vroedvrouwen uit de Druivenstreek alle info die je nodig hebt. 
  Lees meer
 • Faalangst

  08/07
  Faalangst
  V oor ouders van kinderen 6-12 jaar legt orthopedagoge Laura Jacobs op 29 september uit wat faalangst is en hoe je kinderen hier best kan in ondersteunen. 
  Lees meer
 • COVID 19-toeslag voor gezinnen

  15/06
  COVID 19-toeslag voor gezinnen
  Omdat veel gezinnen geconfronteerd worden met een inkomensverlies onder invloed van de coronacrisis nam de Vlaamse Regering een aantal ondersteunende maatregelen waaronder de COVID-19-toeslag.    De COVID-19-toeslag bedraagt 120 euro . Dat bedrag wordt toegekend boven op het basisbedrag en wordt uitbetaald in drie schijven van 40 euro : voor de maand van de aanvraag en de twee daaropvolgende maanden. Deze toeslag kan aangevraagd worden van 15 juni tot en met 31 oktober bij de uitbetaler van het groeipakket.
  Lees meer
 • Online babycafé

  11/06
  Online babycafé
  Wi l je graag met andere ouders babbelen en je ervaringen, zorgen, tips delen, kom dan op donderdag 25 juni tussen 10 en 11 uur naar het online babycafé. 
  Lees meer
 • Overijse leert

  05/05
  Overijse leert
  Tijdens de coronacrisis willen we gezinnen extra ondersteunen op het vlak van opvoedingsvragen, taaloefenkansen en huiswerkbegeleiding. Op het platform Overijse leert vind je tal van tips en kan je je laten helpen door vrijwilligers.
  Lees meer
 • Infosessies voor ouders die een kindje verwachten ONLINE

  28/04
  Infosessies voor ouders die een kindje verwachten ONLINE
  Verwachten jullie een kindje ? Om je hier optimaal op voor te bereiden geven de vroedvrouwen uit de Druivenstreek alle info die je nodig hebt. 
  Lees meer
 • Webinar Peter Adriaensens

  27/04
  Webinar Peter Adriaensens
  In moeilijke tijden zitten er ook kansen voor kinderen. Kinderpsychiater Peter Adriaensens vertelt ervoer tijdens deze webinar. 
  Lees meer
 • Hoeilaart helpt !

  01/04
  Hoeilaart helpt !
  Hoeilaart Helpt ! Mensen die hulp nodig hebben en mensen die willen helpen, brengen we samen!
  Lees meer
 • CAW Halle-Vilvoorde

  30/03
  CAW Halle-Vilvoorde
  Het CAW Halle Vilvoorde blijft bereikbaar tijdens de coronacrisis.
  Contacteer het CAW
 • Overijse helpt

  23/03
  Overijse helpt
  Er staan vrijwilligers klaar om iedereen die het nodig heeft te helpen. Ken je iemand die wat sociaal contact mist in deze rare tijden, meld het op www.overijse.be/helpt
  Lees meer