Gemeente Overijse

Luierbank

25-06
Luierbank

In Hoeilaart en Overijse vind je op verschillende plaatsen een luierbox terug waar je al je ongebruikte wegwerpluiers in kwijt kan. 


De aankoop van wegwerpluiers is voor elke jonge ouder een flinke hap uit het maandbudget. Voor wie de eindjes amper aan elkaar kan knopen, is de aankoop van luiers een zware dobber. Omdat elke baby het comfort van een droge luier verdient, is Huis van het Kind Druivenstreek gestart met een nieuw initiatief: de Luierbank.

 

Wanneer hun kinderen zindelijk zijn geworden, blijven heel wat jonge ouders met luiers zitten. Vanaf nu kunnen ze deze luiers inleveren op verschillende inzamelpunten binnen de gemeente.

 

Huis van het Kind Druivenstreek bezorgt ze aan jonge ouders die het financieel moeilijk hebben. De verdeling van de verzamelde luiers gebeurt via Voedselhulp. Alle merken en maten zijn welkom, uiteraard in goede staat en liefst verpakt.


Waar staan de luierboxen ? 

- de bib

- het Sociaal Huis

- de scholen - Hoeilaart: Sint-Clemensschool, Het Groene Dal - Overijse: GBO, 't Kasteeltje, Lotharingenkruis, Sint-Jozef Eizer

- de kinderdagverblijven – Hoeilaart: Solheide – Overijse: Beierskind, Babilou, Zonnetje - Consutatiebureau Kind & Gezin

- Het Babycafé