Gemeente Overijse

Voorjaarsactiviteiten2018

15-03
Voorjaarsactiviteiten2018

Het Huis van het Kind Druivenstreek organiseert tal van activiteiten dit voorjaar. Ontdek hier ons aanbod en schrijf nu in!


Infoavond 'Een puber in huis' op donderdag 24 mei om 20 uur in Felix Sohie Hoeilaart

Nathalie Heurckmans beantwoordt al je vragen over pubers op donderdag 24 mei om 20 uur. 

 

Vraag jij je als ouder soms ook af of het gedrag dat je puber stelt wel normaal is ? Welke grenzen moet je stellen en hoe doe je dat best ? Is er soms beeld zonder klank? Hoe ga je hiermee om als ouder? Hoe blijf je communiceren met je puber?
Op al deze boeiende vragen formuleert Nathalie Heurckmans, psychotherapeute uit Overijse, een antwoord waar je mee aan de slag kan.

Inschrijven is gewenst en doe je hier

 

Gespreksavond in opvolging van 'Een puber in huis' op donderdag 31 mei in Felix Sohie Hoeilaart

In groep kan je alle vragen en bezorgdheden delen met andere ouders van tieners onder begeleiding van psychotherapeuten van het CAW.

Het is noodzakelijk om de infoavond op 24 mei gevolgd te hebben, ook inschrijven op voorhand is nodig en doe je hier

 

Prenatale sessies Kind & Gezin op maandag 7 mei en 4 juni in De Bosuil

Ervaren sprekers van Kind & Gezin nemen je mee als toekomstige ouders in de geheimen van de zwangerschap, de arbeid en de eerste maanden met je baby. 

Alle info vind je hier.

 

Infoavond 'Mijn baby' op dinsdag 19 juni 2018 om 20 uur in Felix Sohie Hoeilaart

Christine Vanhole bundelt alles wat u moet weten over de ontwikkeling van een baby van 0 tot 12 maanden op dinsdag 19 juni.

Het eerste levensjaar is cruciaal voor de ontwikkeling van een mens, zowel de fysieke als de mentale evolutie is cruciaal. Professor Christine Vanhole put uit haar rijke ervaring van een professionele carrière met baby's tijdens hun eerste levensjaar. In het boek 'Mijn baby' heeft zij samen met haar team alles wat u moet weten neergeschreven. Tijdens deze lezing vertelt zij met enthousiasme over haar bevindingen.

Inschrijven is gewenst en doe je hier.

 

Gespreksavond 'Een zoektocht naar je eigen opvoedingsstijl' op woensdag 27 juni om 20.15 uur in Felix Sohie Hoeilaart

 

Roxane Czarnocki bespreekt met een groep ouders van baby's hoe ze zichzelf en hun baby beter kunnen begrijpen, hoe ze beter kunnen omgaan met de alledaagse uitdagingen van een jong gezin. Inschrijven doe je hier.