Gemeente Overijse

Najaarsactiviteiten Week van de Opvoeding

28-09
Najaarsactiviteiten Week van de Opvoeding

Ook in het najaar staan er enkele interessante activiteiten voor alle leeftijdscategorieën op de planning!

 


Van achterklap tot Zaka… een wegwijzer voor ouders in de digitale leef-wereld van hun kinderen door Joos Callens van Mediaraven

Woensdag 25 oktober 2017, 20u00
GC Felix Sohie te Hoeilaart
Gratis
Inschrijven?

 

Mediaraven grijpt samen met kinderen en jongeren de kansen van digitale media. Vanuit die ervaring en expertise nemen ze u graag mee op een boeiende ontdekkingstocht in de digitale leefwereld van kinderen en jongeren. Hoe komt het dat ze zo verslingerd zijn aan gaming, youtube en social media? Hoe kan ik mijn jonge kinderen voorbereiden op een wereld waarin sociale media niet weg te denken zijn? En wat met die grote gevaren als sexting, cyberpesten en online haatspraak?

 

 

Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond door Frederik Imbo

Woensdag 8 november 2017, 20u00
GC de Bosuil te Overijse
Gratis
Inschrijven?

 

Loopt de communicatie met je kind of partner soms helemaal in het honderd? Weten hoe goed te communiceren, ook met je kinderen, is iets wat je kan leren. "Waarom we 2 oren hebben, en slechts één mond" is een leuke, en leerrijke conférence waarin je meer leert over je communicatiestijl. Je krijgt verrassende en herkenbare voorbeelden en praktische handvaten om juist begrepen te worden en te vatten wat anderen bedoelen.

De lezing van Frederik Imbo is niet alleen erg leerijk, maar wordt ook erg boeiend gebracht! Nieuwsgierig? Klik hier voor een voorproefje!

 

Een nieuw samengesteld gezin… moeilijke opdracht? door Cindy Schepers van de Scheidingsschool

Maandag 27 november 2017, 20u00
Felix Sohie te Hoeilaart
Gratis
Inschrijven?

 

Wie in een nieuw samengesteld gezin woont, staat samen met zijn of haar partner voor de uitdaging dit in goede banen te leiden en een nieuw evenwicht te vinden. Je begint met goede bedoelingen, maar praktische moeilijkheden, onrealistische verwachtingen en verschillende emotionele belangen leiden dikwijls tot spanningen en frustraties binnen het gezin. Over o.a. opvoeding, omgaan met grenzen, schuldgevoel, het gevoel een buitenstaander te zijn of gevangen te zitten tussen 2 vuren. Gelukkig zijn de uitdagingen te overwinnen en kan een samengesteld gezin een stabiele en fijne plek worden die van grote betekenis wordt voor alle gezinsleden. Tijdens de infosessie zoomen we in op de verschillende kenmerken, uitdagingen en valkuilen van samengestelde gezinnen. Er worden praktische tips gegeven voor stiefouders en voor koppels die van plan zijn aan een gezin te beginnen.

 

Voor de andere activiteiten op de flyer: zie www.debosuil.be.