Gemeente Overijse

Volwassenenonderwijs

 

Stel: je wil wel verder studeren maar niet in het hoger onderwijs of niet in een voltijds systeem. Of je hebt om één of andere reden je diploma secundair niet behaald en daar wil je vooralsnog iets aan doen.

Of je wil een taal leren of je wil je algemene kennis verhogen of …

 

Het volwassenenonderwijs heeft verschillende soorten opleidingen: basiseducatie, secundair volwassenenonderwijs, HBO (hoger beroepsonderwijs) ,... Je kan mogelijks zelf je studiepakket samenstellen. Lessen kunnen gegeven worden in contact- of afstandsonderwijs of in een combinatie van beide.

Je kunt uiteraard als volwassene ook in het reguliere hoger onderwijs studeren? Dit kan op verschillende manieren: een examencontract, een traject van 'werkstudent' of via een flexibel leersysteem (bv. afstandsonderwijs, open universiteit, …).

Via onderwijskiezer vind je meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden.

 

 

Geen zin in de echte schoolbanken maar wel goesting om iets bij te leren...?

In Overijse en Hoeilaart zijn ook het Centrum voor Basiseducatie en het Centrum voor Volwassenenonderwijs actief. Zij bieden tal van cursussen aan die je in de buurt kan volgen.

En neem zeker ook een kijkje op de websites van CC Den Blank, GC Felix Sohie en Archeduc. Ook daar kan je regelmatig terecht voor interessante vormingen in de streek!


Contact