Gemeente Overijse

Hulp is niet ver weg - nuttige links

Expertisecentrum Kraamzorg De Bakermat

 

Ben je zwanger of pas bevallen en heb je vragen over zwangerschap, geboorte, kraamzorg, borstvoeding,…? Dan kan je terecht in één van de Vlaamse Expertisecentra Kraamzorg.

 

In Vlaams-Brabant is dat 'De Bakermat' in Leuven. Naast professioneel advies en antwoord op vragen kan je er ook beroep doen op allerhande dienstverlening, vind je er een documentatiecentrum met boeken en beeldmateriaal,…

 

De Bakermat organiseert ook regelmatig workshops en infosessies voor zwangeren en jonge ouders. Ook professionele zorgverleners kunnen er vorming en bijscholing volgen.

 

Het expertisecentrum Kraamzorg is een partnerorganisatie van Kind en Gezin.


Financiele en Materiële hulp

 

  • via het OCMW

 

 

Kraamzorg

Voor kraamzorg kan je onder meer terecht bij volgende organisaties: Familiehulp (www.familiehulp.be ), Solidariteit voor het Gezin (www.solidariteit.be ), Landelijke Thuiszorg (www.landelijkethuiszorg.be) of de thuiszorgdiensten van het OCMW. 


Kind en Gezin

Een regioverpleegkundige van Kind en Gezin bezoekt nieuwe ouders meestal al in de kraamkliniek. Je kan ook zelf een afspraak maken via de website (www.kindengezn.be ) of de Kind en Gezin-lijn: 078 150 100.

Na een paar weken ben je dan welkom in het consultatiebureau waar gratis preventief onderzoek geboden wordt. Je kindje wordt er gemeten en gewogen en je kan er terecht met al je vragen.

De arts onderzoekt je kindje en geeft het gratis vaccinaties. Op de website kan je lezen hoe een bezoek aan het consultatiebureau verloopt.

Voor de gemeenten Overijse en Hoeilaart vind je het consultatiebureau in Overijse op de Brusselsesteenweg.


 

Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen

 

Wil je graag weten wat een vroedvrouw voor jou kan betekenen? Ben je op zoek naar een vroedvrouw in de buurt?

 

Via deze website kan je rekenen op de ervaring en deskundigheid van vroedvrouwen die je graag verder helpen.

Contact