Gemeente Overijse

Jeugdverenigingen in Overijse en Hoeilaart

Chiro Jezus-eik


Wil jij je ook elke zondagnamiddag heel erg amuseren en veel vrienden maken, kom dan zeker eens een kijkje nemen. Iedereen is welkom!

Onze chiro bestaat uit 2 groepen: Chiro 't Soniënjonck (meisjes) en Chiro Bosuil (jongens). De meisjeschiro bestaat nu al ongeveer 50 jaar en de jongenschiro ongeveer 55 jaar. In al die tijd hebben we onze chiro omgetoverd tot een speelparadijs waar iedereen altijd welkom is!

Op zondag spelen zowel de jongens als de meisjes apart met hun knettergekke leiding. Omdat we elkaar toch niet echt kunnen missen, organiseren we ook heel wat leuke dingen samen! Zo hebben we jaarlijks een pensenkermis, een groepsfeest en een kamp waar we ons met de hele chiro voor inzetten!

Elke zondag spreken we de meisjes af om 14u aan de Mariahof tegenover GC De Bosuil en de jongens aan het grasplein naast parking G.C. De Bosuil in Jezus-Eik (Overijse). Dit gebeurt in uniform (hemd + short/rokje), zodat we ons goed kunnen uitleven.

 

Meer info over Chiro Jezus-eik

 

Chiro St Martinus Overijse

 

Zij zijn de enthousiaste meisjeschiro van Overijse centrum. Momenteel telt de chiro eenentwintig geëngageerde leidsters en meer dan 150 leden. Zij zijn onderverdeeld in 6 afdelingen (volgens leeftijd, eventueel klas). Naargelang de grootte van de leidingsploeg komt er soms een zevende afdeling bij. 

 

Meer info over Chiro St Martinus.  

 

Chiro Maleizen

 

Chiro Maleizen is een enthousiaste chirogroep uit Overijse, meer bepaald uit het gehucht Maleizen. Momenteel telt deze Chiro 18 leiding en een 90- tal leden. De leden en leiding zijn onderverdeeld in 5 afdelingen (volgens leeftijd, eventueel klas). Voor deze groepen organiseren wij leuke activiteiten die steeds door gaan op zondagnamiddag van 14u tot 17u.

 

Meer info over Chiro Maleizen

 

Chiro Iserna

 

Chiro Iserna is een gemengde Chiro die iedere zondag een onvoorstelbare namiddag bezorgt aan kinderen van het eerste leerjaar tot en met het vijfde middelbaar.

We verzamelen steeds op zondagnamiddag om 14u aan de Sint-Maria-Magdalenakerk te Eizer, daarna gaan we allemaal naar de pastorij achter de kerk waar we een groet brengen aan de vlag alvorens te beginnen aan een namiddag vol actie. Om 17u staan we weer beneden aan de kerk en vertrekken de kindjes naar huis. We verwachten ook van iedereen dat ze in uniform komen.

Het chirojaar valt samen met het schooljaar en tijdens de zomervakantie gaan we steeds 10 dagen op kamp, namelijk van 21 tot en met 31 juli. Aangezien we altijd dezelfde 10 dagen weg zijn kan het handig zijn om hier rekening mee te houden bij het boeken van vakanties!

 

Meer info over Chiro Iserna

 

Chiro Hoeilaart

 

Meer info over Chiro Hoeilaart

 

Scouts Overijse


Scouts Overijse is een jeugdbeweging voor jongens vanaf 6 tot 17 jaar. Al meer dan 50 jaar organiseren wij leuke activiteiten op zondagnamiddag van 14u tot 17u. Ben je nu arm, rijk, klein of groot, iedereen is bij ons welkom!

 

Meer info over Scouts Overijse

 

Scouts en Gidsen De Korrelaar Hoeilaart


Deze scouts is jaren geleden opgestart in Hoeilaart. Sinds jaar en dag proberen Zij hun visie verder te zetten van generatie op generatie.

De activiteiten vinden elke zondag van de maand plaats, buiten de laatste zondag. 

 

Meer info over Scouts en Gidsen De Korrelaar Hoeilaart